3 Redenen Voor $11.6K Bitcoin Price Drop en waarom het geen verrassing was

Bitcoin prijs afgewezen op $12.486 maar meerdere metrieken suggereren dat de correctie niets meer is dan een gezonde pullback.

De prijs van Bitcoin (BTC) trok zich terug na het bereiken van een nieuwe high in 2020 van $12.486 op Coinbase. In de laatste 48 uur daalde BTC met ongeveer 5%, wat leidde tot grotere verliezen in de altcoin-markt.

Er zijn drie belangrijke redenen waarom Bitcoin op het niveau van $12,4k afwees, namelijk grote weerstand, hoge financieringspercentages en een oververhitte rally. Maar handelaren geloven dat het een gezonde pullback was die het momentum van BTC zou kunnen versterken.

Is een correctie van $1.000 gezond?

Zoals te zien was in eerdere Bitcoin-prijscycli, ziet de digitale asset meestal een snelle opleving, gevolgd door een scherpe correctie.

Zo steeg de Bitcoin-prijs van januari tot februari 2020 van $7.400 naar maar liefst $10.500. In de daaropvolgende maand daalde de prijs van BTC naar het niveau van vóór januari.

De Bitcoin-prijs ziet ook enorme pieken in de volatiliteit die waarschijnlijk te wijten is aan de termijnmarkt. Wanneer BTC een relatief grote stijging of daling ziet, veroorzaakt dit een cascade van liquidaties met grote prijsbewegingen tot gevolg.

Door de kleine terugtrekking in de afgelopen 48 uur konden de financieringspercentages worden geneutraliseerd, wat betekent dat de termijnmarkt niet langer overbevolkt is met lange contracten en dat de posities met een hefboomwerking zijn weggespoeld.

Sommige traders zeggen dat het een gezonde pullback was, die tijdelijk zou kunnen leiden tot een periode van stabilisatie of consolidatie. Michael van de Poppe, een fulltime trader op de Amsterdamse beurs, zei dat het hem niet zou verbazen als Bitcoin Code in zijn laatste technische analyse zijdelings tussen $12.200 en $11.200 handelt.

Ook Nik Yaremchuk, een on-chain analist en cryptocurrency handelaar, zegt dat BTC tekenen vertoont van een eerdere fractal die in mei 2019 is gevonden. Op dat moment zag Bitcoin twee kleine correcties, die verscheidene weken van consolidatie registreerden, en vervolgens tot een nieuwe hoogte stegen.

Bitcoin ziet vaak historische fractals uitspelen omdat de markt zich graag in een cyclus beweegt, zowel op de korte als op de lange termijn. Yaremchuk merkte op:

“Nog een fractal. We hebben een vergelijkbare basis als in mei 2019. Het voelt alsof het 1:1 is, maar in beide gevallen hebben we een driehoek en een wig in de Ascending Broadening Wedge. Het ziet er niet zo perfect en bullish als het deed voor, maar nadat we $11.3k-$11.4k krijgen zal het een nieuwe rally zijn.”

De prijs van BTC heeft de neiging om te consolideren na het zien van een grote rally, vooral voor het invoeren van een belangrijke weerstand tussen 12.000 en 14.000 dollar.

De verkoopdruk blijft dalen

Sinds juni is een consistent thema in de huidige Bitcoin-stiertrend de verkoopdruk in de hele markt aan het afnemen. On-chain analisten bij Glassnode verklaarden dat de Bitcoin-reserves veel lager zijn dan de vorige BTC-top in juli 2019. Zij verklaarden:

“De daling van de BTC-ruilbalansen geeft aan dat de verkoopdruk afneemt. Momenteel worden 2,6M BTC op de beurzen gehouden. Aanzienlijk lager dan de laatste keer dat BTC een jaar geleden een lokale top bereikte (2,8M), en lager dan voor de uitverkoop in maart (2,9M)”.

De samenloop van een neutrale termijnmarkt, historische fractals met een vergelijkbare prijsactie en afnemende deviezenreserves ondersteunen de stierenhoop van Bitcoin op de middellange termijn.